Loading...
Predstavitev 2018-03-12T23:17:17+00:00

“Formalno sem se izobraževala na ekonmoskem področju, delala pa celo življenje v velnesu. Skozi doktorski študij na Fakulteti za šport kočno združujem oba področja :).“

Zinka Kosec, spec. predavateljica Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes Ljubljana. V svojem primarnem področju organizacije in managementa se je posvečala raziskovanju o delovanju posameznika v osebnih in poslovnih odnosih. Svoja raziskovanja je usmerila v področje razvoja kadrov in osebnega razvoja posameznika. Danes to znanje združuje v oblikovanju korporativnih velnes programov.

Veliko se je izobraževala tudi v tujini. Pri Richardu Bandlerju, ki se soinovator NLPTM se je v Orlandu na Floridi učila veščin Nevrolingvističnega programiranja, katero znanje s pridom izkorišča pri svojih predavanjih na ta način, da predava tako, da si to ljudje najlažje zapomnilo. V Indiji pa je spoznavala starodavne modrosti Ayurvede, vede o življenju. To znanje vsaki stvari, dogodku ali osebi daje poseben/globiji pomen, s čimer si bogatimo vsakdan in posledično tudi življenje v celoti. V letu 2016 bila udeležena v projektu Erazmus+ (izmenjava predavateljev) in se izobraževala na Kneippovi akademiji v Bad Wörishofen-u (Nemčija).

Praktično delo pa zajema 12 let podjetniškega dela v lastnem podjetju, ki ga prepleta sodelovanje z drugimi gospodarskimi in državnimi organizacijami. V svet masaže je stopila kot športnica, ko je potrebovala hitre in učinkovite metode za regeneracijo telesa. Bila je tudi po zaslugi masaže uspešna mlada rokometašica, ki je bila tudi redna članica mladinskih reprezentančnih selekcij. Ko je sprevidela fizične in psihične učinke masaže jo je želela bolje spoznati. Sledili so tečaji, usposabljanja, prostovoljno delo…

“Zaradi dela z invalidi, sem postala bolj hvaležna. Hvaležna za vse vse kar imam, za družino in za pot, ki mi je namenjena.”

Osebnostno ji je veliko dalo delo z invalidi, ki ji je pokazalo vrednost in uporabnost lastnega zdravega telesa. Po zaključenem študiju je nekaj časa delala kot maserka v športnih ekipah nadaljevala pa 5-letno delo v Wellness-u Živa na Bledu. Tu je predvsem pridobila obilo izkušenj dela z zahtevnimi strankami in dalo širino možnosti, ki nam jo daje masaža kot storitev na trgu.

Dveletno strokovno delov v Ayurvedskem centru Ayurganica je razširila tudi na izvajanje ayurvedskih razstrupljevalnih programov panchakarma. V tem času je tudi začela izvajati karmično diagnostiko, s katerim posameznikom pomaga osmisliti situacije, občutja in … življenje. Znanje za to je pridobila na dvoletnem šolanju za bioterapevta pod vodstvom Tadeja Pretnerja in Marjana Ogorevca. Kmalu je začela svoje znanje deliti tudi naprej, najprej v lastnih športnih in študentskih krogih, kasneje tudi širše. Svoje znanje je širila v več kot 300 podjetjih in s preko 1000 posamezniki.

Danes izobražuje študente (Višja šola za kozmetiko in velnes Ljubljana, Doba, Šolski center Novo mesto …) in udeležence ostalih oblik izobraževanj, ki jim skozi vsako podano informacijo želi v največji možni meri predstaviti tudi njeno uporabno vrednost in koristnost. To še posebej potrebujejo udeleženci Akademije za velnes, kjer deluje kot strokovni vodja programov. S podjetjem Glotta nova d.o.o. in CDI Univerzum pa zelo uspešno sodeluje v projektu pridobivanja zaposlitvenih kompetenc.

Zinka Kosec je avtorica ali soavtorica priročnikov, skript ter poljudnih in strokovnih člankov. Redno se udeležuje konferenc. Na 25. jubilejni konferenci Slovenskega združenja za kakovost in odličnost je govorila o dobrem počutju posameznika v digitalni družbi. V Viminaciumu (Srbija), pa je govorila o (rimskem) načinu pritegovanja posameznikov v velnes. Trenutno svoje znanje širi in nadgrajuje z raziskovanjem na področju korporativnega velnesa, iz katerega pripravlja tudi doktorsko disertacijo.

Trenutno je direktorica Akademije Akcija, zavoda za aktivni razvoj, ki se ukvarja s pomočjo posameznikom in skupinam, da sami prevzamejo odgovornost za svoje življenje in delovanje in se z vsakim svojim dejanjem tudi tako obnašajo.

“Ne vem kaj mi prinaša življenje v prihodnosti, vendar vem, da bi to rada delila z ljudmi.”

Redno se udeležuje konferenc, usposabljanj in seminarjev s čim bolj raznolikih področij in jih skuša vključiti v vsakdanje delo.