Sprememba, ki jo narekuje AI (umetna inteligenca)

Osvojite veščine, ki jih zahteva uporaba AI

Spremembe se najbolje uvedejo v začetku leta ali po času dopustov, saj so ljudje najbolj spočiti in tudi ponovno se navajajo na delo. Zato je lažje se navaditi na nekaj drugačnega, kot so delali do sedaj, kot da bi jih navajali na spremembo takrat, ko so v polnem delovnem elanu. A predno spremembo implementirate, je pomembno, da zaposlenim razvije veščine, da bodo spremembo lahko tudi samozavestno osvojili.

Naslednja sprememba – uvedba AI (umetne inteligence)

Splošno najpomembnejša sprememba, ki se bo zgodila v prihajajočem obdobju, je uvedba AI (umetne inteligence) v čim večjem delu delovnih procesov. Pričakovati gre, da bi se uporaba umetne inteligence integrirala v vsakdanje delo in tako za nekaj odstotkov (strokovnjaki to v povprečju ocenjujejo na 3-5%, v nekaterih panogah pa tudi do 20%) lahko zvišala produktivnost zaposlenega.

Za to, da lahko izkoristimo čim več, kar nam AI ponuja, so potrebne nove veščine, ki so mnogo bolj managerske (upravljanje z znanjem ali angleško knowledge management) kot operativne. Samo po sebi postavlja dejstvo, da bo ponovno potrebno dvigniti veščine zaposlenih. Dobro se zavedamo, da smo namreč lahko hitro videti neuki, nepripravljeni, nekdo, ki svojega dela ne pripravi ustrezno in išče bližnjice, namesto da bi zablesteli z vsebino, ki nam bo v ponos.

Posledično je pomembno, da se zavedamo, da moramo vsako vsebino, ki jo damo iz rok, preveriti, pretehtati in oblikovati tako, da bo primerna situaciji in zahtevanemu nivoju strokovnosti, ter da se izognemo tudi potencialnim tveganjem, ki jih AI mogoče ne pozna ali predvideva.

Da se bi lažje pripravili in priučili teh veščin, ki jih zahteva delo z AI orodji, predlagam kratko in intenzivno 4-urno delavnico[1] z vsebino:

 1. Kako uporabljati AI kot osebnega asistenta?
 2. Kako postaviti prava vprašanja?
 3. Kako razvijati poglobljen pogovor v klepetalnici z umetno inteligenco?
 4. Koliko zaupati v AI?
 5. Kritično vrednotenje vsebin AI
 6. Kako vsebine, ki nam jih ponuja AI, umeščati v naše okolje?
 7. Kako osebno in poslovno rasti s pomočjo AI?
 8. Ali ob tem lahko še vedno ohranjamo lastne vrednote?
 9. Informacije, socialna omrežja in možgani
 10. Case study

Če ste pripravljeni izkoristiti prednosti uporabe umetne inteligence in razviti potrebne veščine, se prijavite na našo delavnico ali nas kontaktirajte za dodatne informacije.

Datum delavnice:  20. 9. 2023 od 9h do 12h (online – zoom)

Cena: 79 €; Early Bird cena do 10. 9. 2023 je le 69 €

Kontakt: Za dodatne informacije, povpraševanja in prijave sem vam na voljo na zinka@korporativni-velnes.si ali na 040 416 749.

Naša delavnica je posebej usmerjena v praktične veščine upravljanja z AI in poudarja pomembnost razvoja managerskih sposobnosti za učinkovito delo z umetno inteligenco.

Vsebino je mogoče izvesti tudi za zaključene skupine in jo individualno prilagoditi, saj je delavnica izrazito praktično naravnana. Udeleženci so pri izvedbi delavnice aktivno vključeni v učenje skozi:

 • individualno delo,
 • skupinsko delo ali
 • delo v parih.

Prednost takšnega načina učenja je takojšnja uporaba pridobljenega znanja v praksi, kar vpliva na hiter razvoj veščin. Udeleženci se učijo tudi skozi neposredno izkušnjo in povratno sporočilo, ki ga od svojih kolegov in predavateljice prejmejo takoj po izvedbi različnih vaj, ki so podane na način, da posamezniku pomagajo pri ozaveščanju pomembnih vsebin in zdravemu oblikovanju samozavesti.

Kontakt: Za dodatne informacije, povpraševanja in prijave sem vam na voljo na zinka@korporativni-velnes.si ali na 040 416 749.